Zesde klas Jac. P. Thijsseschool

In 1972 1970 zijn mijn ouders verhuisd van Groningen naar Hoogkerk en de schoolkeuze voor mij en mijn broer zou de Naardingschool worden, omdat de Industriestraat (waarschijnlijk alleen de nummers 1, 3, 5, 7 en 9) nog ingedeeld werd bij het “oude dorp”. Echter, het werd de Jac. P. Thijsseschool aan de Bernhardlaan, want de Naardingschool bleek vol te zitten. Ik kwam terecht in de vierde klas bij meester van der Woude in een wit houten gebouw. Als vierde klassers zaten we in een lokaal(tje) tegen de bijweg aan van de Zuiderweg, ik weet nog van het trein ongeluk en voetballen deden we altijd op het veldje tussen de school en de Breemeijerstraat (achter de sporthal). De school heeft er nog dat jaar gezeten en is toen verhuisd naar de Cornelis Jetsesstraat. Meester van der Woude bleef de rest van mijn tijd op de lagere school mijn leraar. Een foto genomen tijdens de laatste dagen op de lagere school toont aan dat er 36 leerlingen in de klas zaten, waarvan 18 meisjes en 18 jongens (er staan 17 jongens op, want Silvo Sopamena ontbreekt). 36!!! Kom daar tegenwoordig maar eens mee aanzetten. Na de lagere school ben ik de meeste personen uit het oog verloren, maar na 35 jaar was het afgelopen vrijdag dan zo ver. Alhoewel, alle begin is moeilijk en ik weet dat Feiko König al een aantal malen eerder heeft geprobeerd om de personen aan te spreken, maar daar heeft waarschijnlijk nooit iemand op gereageerd en hyves bleek dus een uitkomst voor hem. Via de website op hyves met omschrijving alleen voor 6de klassers uit de periode72-73, die mee deden aan de musicall “Radio Flierefluiter” kwamen er steeds meer aanmeldingen. Een reünie werd het niet, meer een gezellige avond, omdat er “slechts” 13 personen waren en een aantal afzeggingen wegens griep. Er zijn altijd mensen die niet willen en van een aantal is het bestaan bekend maar het contact nog niet gelegd. Leuk werd het wel en als ik heel eerlijk moet zijn, niemand is veranderd veranderd, alleen laat het leven sporen achter, bla bla bla. Annie Blaauw (zus van Wimpie Blaauw) herkende ik niet, zelfs niet met de hulp van bovengenoemde foto. Een van de eerste herinneringen als vierde klasser toen ik als nieuweling binnenkwam was van het meisje dat achter me zat; zij had een tekening gemaakt van Mariska Veres van Shocking Blue. M’n hele leven heb ik dat meisje “het Mariska Veres meisje” genoemd, maar ik weet nu wie ze is. Feiko heeft voorgesteld om later in het jaar een “echte” reünie te doen. Uh, wie is Carola Wiebe?

2 thoughts on “Zesde klas Jac. P. Thijsseschool

  1. He Tim een leuke webblog.
    Ik ben druk doende maar ja zo als jij ook weet tijd ….. ik kom altijd een aantal uur per dag van 24 uur te kort .
    Misschien komt het ooit nog eens zover dat we daar ook een zomer en een winter tijd voor krijgen .

    Groeten Feiko

  2. Hallo Tim,ik ben Wim Blaauw,vraag me af hoe het gaat met jou, en je broer.Meindert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *