Aduarderzijl

Auduarderzijl is het dorp waar opa en oma Feerwerd hebben gewoond en mijn moeder haar jeugd heeft doorbracht voor opa en oma Feerwerd in Feerwerd gingen wonen. Oom Arend (een broer van opa Feerwerd) woonde ook in Aduarderzijl en een bezoek aan zijn huisje kan ik me nog wel herinneren. De waterput, de latrine, de bedstee en de sigaar in zijn aluminium omhulsel op de schoorsteenmantel.

Aduarderzijl (Gronings: Auwerderziel) is een gehucht in de gemeente Winsum in de Nederlandse provincie Groningen, gelegen ten zuiden van het Reitdiep. Er wonen ongeveer 50 mensen.

Het gehucht ligt ten oosten van het gehucht Allersma, ten noordoosten van het dorp Ezinge, ten noorden van het dorp Feerwerd en ten noordwesten van de wierde Antum en het dorp Garnwerd (wikipedia).

Dit is een foto van mijn moeder met witte kat (rechter schouder), genomen vlak na de oorlog, in Aduarderzijl. Ze wist nog van het bestaan van deze foto, want ze herinnerde zich de witte kat. Het witte huis tussen de bomen in de achtergrond is vermoedelijk Aduarderzijlsterweg 20. Tegenwoordig ’t Waarhuis.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *