Het licht zien

Zo maar een wijk in een kleine stad. Zeg met 200000 geregistreerden, waarvan 50000 in het weekend naar huis gaan. De inwoners eindelijk met rust latend. En stel dat er in die wijk straatverlichting is dat niet meer functioneert. Zeg de belangrijkste straten, waar ook nog de stadsbus door heen snelt. En dat de kapotte straatverlichting nu al bijna een week het geval is. Wat doe je dan? Een tweet sturen, maar dan wordt je pas serieus genomen na de 2de tweet “we gaan er mee aan de slag”. Je kan ook gebruik maken van de app Meldstad. Maar daar staan meldingen in over “Bestrating rond put; september, in behandeling”. Schiet niet op.

Eindelijk, na dus bijna een week, gisteren. Enexis, met een man of 6, waarvan er 1 een gat graaft en de rest telefoneert (hoe deden ze dat vroeger?). Gevaren driehoek met daar op vermeld “GAS” erbij gehaald, helmen op, nog dieper graven en om 9 uur ’s avonds ging het licht uit van de ingehuurde stratenmakers. En toen was het weer donker.

Gelukkig werd het vandaag weer licht. Vroeg in de ochtend werden door 2 verschillende instanties de borden opgehaald, stoeptegels gelegd (opnieuw?) en het overtollige zand meegenomen. Toen werd het wachten. Wachten tot het weer donker werd buiten en dat je gaat hopen dat de straatverlichting aangaat. NOT. Het is nog steeds donker. Tweet gestuurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *