De kracht van een snoepje

dinsdagmiddag 13.40 uur, 30 september 2014

Stel je bevind je in een kamer met nog 3 andere personen. 1 persoon zwoegt om een poster presentabel te krijgen, je bent zelf in een stevige discussie met een persoon die het zoveelste menthol snoepje zit weg te kauwen (zij zit, jij staat) en er bevindt zich nog een persoon in die ruimte die de stevige discussie probeert te volgen, maar eigenlijk weg wil.

dinsdagmiddag 13.42 uur, 30 september 2014. Schok! Knal! Schok

De persoon die het snoepje in haar mond heeft begint er enthousiast op te kauwen en produceert een hevig krakend geluid. Op hetzelfde moment zegt de zwoeger “horen jullie dat!”. Ja zegt de persoon die graag weg wil, maar de 2 personen in de stevige discussie merken niets. Beter, zij dachten dat de zwoeger het krakend geluid van het snoepje bedoelde. “Nee, nee”, zegt de zwoeger, “aardbevingen, ik kijk gelijk op twitter”. De persoon die weg wil zegt “dat is niets, daar waar ik vandaan kom, 7,2 op Richter, dat is pas schudden”. “Tja, in 2003 in Basel, Zwitserland“, zegt de persoon die staand de stevige discussie voert, terwijl de persoon van het snoepje geen idee heeft waar het over gaat.

dinsdagmiddag, gemeentehuis Groningen, 30 september 2014

2014-10-01 11.13.00

 

 

 

 

 

 

 

Tja, nu weten we waar het echt allemaal om draait.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *