Mijn jeugd

Geboren 1961 in het voormalige Rooms Katholieke Ziekenhuis te Groningen. Ik weet er niet veel meer van, behalve dan dat het drukkend warm was. Van 1961 tot en met 1964 heb ik gewoond aan de Westindischekade in Groningen. Toen nog met een uitzicht op de landerijen (richting Lewenborg en Beijum) en waar ik mijn eerste vriendinnetje Thea leerde kennen. Uitstapjes naar het Van Starkenborghkanaal, ik stel me voor in een knal geel regenjasje, of naar ergens een plas in een hippe trui met dito luier, kan ik me niet herinneren.

Op bezoek en op de pot bij opa en oma Feerwerd aan de Valgeweg, of op bezoek bij opa en oma Hoogkerk met neef en nicht. Stoere uitstapjes, met zonnebril, naar een niet bestaande plas, of met opa en oma Norg naar Ameland.

Poserend, samen met mijn broertje, voor de kever (Steinach en Marina di Ravenna), 49-17-JV (kom daar maar eens mee in Duitsland), met vlinderstrik en kniekousen. Hoe braaf wil je ons hebben. Om dan te verhuizen naar Hoogkerk om te worden getogen, Industriestraat 7.

 

Één reactie op “Mijn jeugd

  1. Leuke foto’s van de Westindische Kade. Ben daar geboren in april 1959. Ons gezin woonde op nr 145, vanaf 1955 t/m zomer 1963. Onze buren (ergens) heetten Van Vliet, de kruidenier weet ik niet, maar wel bezoekjes aan schoenmaker Snel, die aan de achterzijde van het complex een werkplaats had. Ook ik heb foto’s met bv heel weinig autoverkeer in die periode.
    Met vriendelijke groet, Jan Gabe Boonstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *