Costa díOro Il Grezzo Italiano 100%

il_grezzoDe familie uit Norg is 10 dagen naar ItaliŽ geweest en heeft Il Grezzo olijf olie voor me meegenomen. Ik kende het al sinds mijn verblijf in Zwitserland. Heerlijke olijfolie. Straks is de fles leeg. Nog niet verkrijgbaar in Nederland?

Costa díOro

Door de heldere beugelfles valt de prachtig olijfkleur van deze troebele olie meteen op. De niet gefilterde olie bevat tot 30% meer anti-oxidanten dan reguliere olie. Anti-oxidanten beschermen het lichaam tegen bacteriŽn. Deze olie is een feest voor de zintuigen. Prachtig van kleur, geurig en smaakvol. Een zoetzachte smaak blijft op de tong liggen. De olie heeft met 0,3% een zeer lage zuurtegraad. Perfect voor koude gerechten, maar niet geschikt om mee te bakken. Echt Italiaans brood vraagt om te worden gegeten met verse knoflooktenen en heerlijk geurende olie. Wrijf een warm, opengesneden ciabattabroodje in met de knoflookteen en druip de olie eroverheen. Maak het broodje eventueel af met een beetje pulp van verse gepelde tomaten uit de blender.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *