Laatste loodjes

Ergens eind 1998, toen de haren nog kleur hadden (wel iets dunner), de conditie naar 0 terug liep en de zwaartekracht nog net geen invloed had, een zaalvoetbal avontuurtje met een aantal mensen van Biochemie. En met de familie Panman. Het toernooitje stelde al niets meer voor (ergens bij de ACLO) en zijn waarschijnlijk de laatste acties van een voetbalcarrière die eindigde door een verhuizing naar Zwitserland.

 

Sportpark Kliefdiep

Sportpark Kliefdiep was jarenlang de thuishaven van v.v. Hoogkerk. En ook een tijdje het terrein van de korfbalvereniging Hoogkerk, maar ook CSVH. Gelegen tegenover huize Kiestra en de begraafplaats heeft het Sportpark vele stormen, menig zondvloed en droogte overleefd. Het Sportpark was het zovele voetbalveld in een rij dat uiteindelijk eindigde in 2004, hetgeen leidde tot sportpark De Verbetering in het centrum van Hoogkerk.

4 september 1967. Het begin

Met de aftrap voor een voetbalwedstrijd tussen de jeugdelftallen van SCH en CSVH werd zaterdagmiddag in Hoogkerk het fraaie sportcomplex Kliefdiep geopend ….

Het is nooit goedgekomen 19881994 en 2005

De laatste plaatjes van sportpark Kliefdiep in oktober 2004.

Een verbetering sportpark De Verbetering, tot dit bericht verscheen in het DvhN op 16 april 2012

Aardbeving

Gistermorgen vertelde ik mijn ouders dat ik raar had gedroomd. Op het punt van wakker worden droomde ik dat mijn bed heen en weer werd geschud. In een poging, waarschijnlijk nog half slapend/dromend, dat te herhalen merkte ik dat dat onmogelijk was. Een paar minuten later werd ik wakker en ben ik uit bed gestapt. Mijn ouders keken mij aan en gingen over tot de orde van de dag. ’s Middags naar Hoogkerk geweest en ’s avonds weer naar mijn ouders gegaan. Toen ik daar aankwam keek mijn vader mij aan en zegt:”weet jij hoe laat dat was dat jij droomde/wakker werd?” Ik kijk hem aan en na even te hebben nagedacht zeg ik “rond 7 uur”. “Weet jij dat er een aardbeving is geweest in Middelstum rond 7 uur?”.